Війна в Україні
Кримінал
В Дніпрі суд на 3 роки ув’язнив комірника за допомогу російським військовим

В Дніпрі суд на 3 роки ув’язнив комірника за допомогу російським військовим

Жовтневий районний суд Дніпра ув’язнив жителя міста, який працює комірником, за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. За матеріалами справи, чоловік з 24 лютого по 15 березня у соцмережі «Вконтакте» систематично розміщував фото та відео на підтримку дій Росії, писав про неминучість капітуляції України, необхідність припинення спротиву агресії, принижуючи національну гідність українців.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 30 серпня.

У цей же час у «Telegram» за дорученням невстановлених осіб він виконував функції адміністратора спільноти. Там чоловік аналогічно публікував новини, фото та відео на підтримку дій держави-агресора РФ.

16 березня у «Viber» обвинувачений збирав інформацію про пересування ЗСУ та їх місця дислокації, а також про розташування блокпостів для передачі невстановленим особам, які займаються плануванням, підготовкою та розв’язуванням війни.

У цей день чоловіка затримали і помістили під варту. Дії кваліфікували за ч. 1 ст. 110 КК України — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Прокурор, обвинувачений та його захисник просили суд розглянути угоду про визнання винуватості.

Щире каяття визнається обставиною, що пом’якшує покарання. Водночас суд вважає, що виправлення цього чоловіка і попередження вчинення ним нових злочинів можливо лише в умовах ізоляції від суспільства.

Суд призначив узгоджене сторонами покарання — 3 роки позбавлення волі. Засуджений також має сплатити більше 8 тис. грн. витрат на експертизи. 

Читайте також: Поліція шукає свідків ДТП на проспекті Дружби народів у Кам'янському;

2022-09-09 21:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин