Кримінал
В Дніпрі судитимуть 46-річного агента спецслужб РФ, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування стратегічних об’єктів

В Дніпрі судитимуть 46-річного агента спецслужб РФ, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування стратегічних об’єктів

З травня 2022 року чоловік, виконуючи завдання представників ФСБ РФ, збирав та передавав їм інформацію щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України, переміщення української військової техніки, кількості, напрямку їхнього руху, розташування залізничних вокзалів та аеродромів на території Дніпропетровської області.

Про це повідомляють пресслужби Офісу генерального прокурора України та прокуратури Дніпропетровської області.

Інформатор передавав розвідувальні дані у вигляді фото та відеоматеріалів через месенджер «Telegram». При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання куратора спецслужб РФ. В ході обшуку його транспортного засобу вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно мешканця Дніпра за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) скеровано до суду.

Досудове розслідування вели слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Читайте також: Неподалік залізничного вокзалу в Дніпрі поліцейські опломбували залу ігрових автоматів;

2022-12-27 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин