Події
В ОВА відзначили тих, хто опікується людьми з інвалідністю, допомагає їм соціалізуватися та розвиватися

В ОВА відзначили тих, хто опікується людьми з інвалідністю, допомагає їм соціалізуватися та розвиватися

В ОВА відбувся круглий стіл. На ньому обговорювали питання підтримки людей з інвалідністю. Виплати, освіта та працевлаштування. А ще проєкти з розвитку творчого потенціалу та соціалізації. Присутнім вручили відзнаки від очільника регіону Сергія Лисака. За їхню небайдужість і внесок у розвиток інклюзивності Дніпропетровщини.   

«До Міжнародного дня людей з інвалідністю зібралися за круглим столом. Запросили службовців та громадськість. Тих, хто опікується розвитком інклюзивності Дніпропетровщини. Допомагає дорослими і дітьми з фізичними, психічними чи інтелектуальними порушеннями. А таких в області понад 230 тис», – зазначила заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

Говорили про забезпечення їхніх прав. Нарахування виплат та медичне обслуговування. Отримання освіти і працевлаштування.

«Вдячний за захід. Бачу, що ОВА готова до співпраці у цьому напряму. І мета сьогоднішньої зустрічі – зрушити деякі питання щодо захисту прав людей з інвалідністю», – сказав Уповноважений ВР України з прав людини в області Михайло Карпенко.

Також представники громадських організацій та благодійники представили свої проєкти для людей з інвалідністю. Отримання водійських прав, навчання на швачку. А ще – розвиток творчого потенціалу.

«Працюємо ми вже п'ять років. У нас займається майже 50 дітей і дорослих з синдромом Дауна, ДЦП. Опановують театральне та музичне мистецтво», – додала керівниця ГО «Центр інклюзивної творчості «АРТ ПАРАЛЕЛІ» Людмила Журавель.

Такі зустрічі важливі, каже керівниця ГО «Я знаю ти зможеш» Олена Осадча. Адже спілкування – це нові знайомства та можливість вирішити нагальні питання.

«Адаптація дорослих з інвалідністю – цим займалися до війни. З агресією ворога напрямок змінили. Шукали благодійні фонди, подавалися на гранти, щоб забезпечувати їх харчовими наборами, засобами гігієни та реабілітації. А зараз вони все частіше потребують психологічної підтримки. Тому відкрили вже третю групу такої допомоги. Спочатку вони були для жінок, зараз для родин», – поділилася Олена Осадча. 

Тим, хто небайдужий до людей з фізичними, психічними чи інтелектуальними порушеннями, вручили подяки голови ОВА. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Удари по критичній інфраструктурі можуть початись будь-якого дня, – Ігнат;

В Олександрівському районі Запоріжжя зіткнулись BMW та Volkswagen: деталі;

На Слобожанському проспекті у Дніпрі Peugeot потрапив під колеса вантажівки.

2023-12-05 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин