Події
Вербували громадян України для збору розвідданих спецслужбам фсб рф: на Дніпропетровщини судитимуть двох мешканців

Вербували громадян України для збору розвідданих спецслужбам фсб рф: на Дніпропетровщини судитимуть двох мешканців

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного вторгнення військ рф на територію України двоє проросійськи налаштованих мешканці Дніпропетровщини добровільно погодилися на пропозицію допомагати представникам спецслужб фсб рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Виконуючи завдання російського куратора, агенти підшукували та вербували громадян України, а саме військових та співробітників правоохоронних органів, для збору інформації військового характеру представникам держави-агресора.

Підозрювані передавали інформацію ворогу через закриті канали зв’язку. За співпрацю з окупантами їм обіцяли посади в окупаційній владі в разі входження російських військ на територію області.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання обвинувачених вилучено корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН із запалами, патрони, автомат АК-74У з трьома магазинами до нього, вогнепальну зброю, понад 100 патронів мобільні телефони, комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Обвинувачених затримали у лютому 2023 року під час виконання чергового завдання представника держави-агресора.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих мешканців, які співпрацювали зі спецслужбами фсб рф.

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб та незаконне придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі двоє учасників групи перебувають під вартою. За клопотанням прокурора судом на їх нерухоме майно накладено арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Не міг самостійно пересуватися: запорізькі рятувальники надали допомогу травмованому чоловіку;

Патрульні Дніпра затримали двох водіїв у нетверезому стані;

На Запоріжжі судитимуть ще 4 експравоохоронців, які поповнили лави окупаційної «поліції» Мелітополя.

2023-08-01 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин