Політика
Життя
«Відновлення Каховської ГЕС — це хороша новина, але є нюанс», — Загід Краснов

«Відновлення Каховської ГЕС — це хороша новина, але є нюанс», — Загід Краснов

Нещодавно в уряді заявили про відновлення Каховської ГЕС упродовж кількох років. Дніпровський політик, бізнесмен та меценат Загід Краснов прокоментував це рішення та висловив власну думку з точки зору промисловця.

Відповідний допис зʼявився на Facebook сторінці політика.

За словами Краснова, на відновлення Каховської ГЕС потрібні не тільки гроші, а й 5-6 тисяч профільних фахівців. Не юристів, економістів чи айтішників,  а машиністів, слюсарів електрозварників та монтажників.

«Скільки з них не виїдуть за кордон на заробітки?

А хіба вони нам потрібні тільки для ГЕС? У Мінекономіки прямо заявили, що у найближчі 10 років Україні потрібні 4,5 млн фахівців на відбудову. Якщо в нас їх не буде, ми змушені будемо залучати їх з-за кордону. І працювати за копійки вони не будуть. У підсумку ми створимо робочі місця з високою зарплатою, але не для українців», — зазначив Краснов.

За даними 3MI, в закладах професійно-технічної освіти в областях, які межують з Херсонщиною, на деяких з перелічених спеціальностей зараз навчаються лише 30-40 людей, по всій Україні кілька сотень.

«Упродовж 15 років я наполягаю на необхідності підвищення престижу технічних спеціальностей.

Як промисловець, який має низку підприємств, я бачу цю проблему зсередини. Навіть при тому, що на своїх підприємствах я свідомо встановлюю рівень зарплати вищий, ніж в середньому по галузі, фахівців завжди бракувало. І буде бракувати ще більше», — ділиться досвідом підприємець.

За словами Краснова, тільки промисловість здатна вивести Україну з економічної кризи. Тому сьогодні уряд має провести моніторинг потреб України у фахівцях і розробити стратегічну програму підготовки професійних кадрів мінімум на 10 років.

«Сотні мільйонів треба вкладати не в серіали чи барабани, а в підготовку кадрів, які і відбудують Україну і стануть нашим трудовим потенціалом. Це питання майбутнього України. І працювати над цим треба негайно», — йдеться у дописі.

Читайте також:

У Новомосковську осквернили меморіал загиблим Героям: мер міста пообіцяв винагороду за встановлення осіб злодіїв;

Працевлаштування без військового квитка: які штрафи загрожують роботодавцям;

Отруївся продуктами горіння: у Вільногірську під час пожежі постраждав чоловік

2023-07-21 17:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин