Кримінал
Події
Виготовляли до 500 тонн фальсифікованого пального на місяць: на Дніпропетровщині судитимуть п’ятьох членів ОЗГ

Виготовляли до 500 тонн фальсифікованого пального на місяць: на Дніпропетровщині судитимуть п’ятьох членів ОЗГ

До складу угруповання входили організатори підпільного нафтопереробного заводу, власники автозаправних станцій та комерційних структур, через які «відмивали» гроші та збували фальсифікат. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Щоб приховати злочинну діяльність керівництво нафтопереробного заводу укладало фіктивні договори з підконтрольними комерційними структурами. Окрім того, щоб приховати реальні прибутки, вносили до фінансової звітності недостовірні дані.

Фальсифіковане пальне збували за підробленими документами під виглядом якісного через мережу АЗС, використовуючи ланцюг підконтрольних товариств як фіктивних постачальників підакцизної продукції. Також реалізовували підприємствам реального сектору економіки, зокрема й державним.

Отримані у злочинний спосіб гроші легалізували через фірми шляхом укладання з ними безтоварних операцій та розподіляли між всіма учасниками оборудки.

Наразі обвинувальний акт за погодженням з Дніпропетровською обласною прокуратурою стосовно п’ятьох учасників організованої злочинної групи скеровано до суду. Дії фігурантів кваліфіковані залежно від участі в оборудці за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • - ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів),

  • - ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом),

  • - ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї),

  • - ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення). 

Читайте також:

Вимагали гроші у місцевого бізнесмена: у Дніпрі затримали злочинну групу;

За завданням ворога планував терористичний акт у Запоріжжі: викрито та затримано місцевого жителя;

Переховується від органів влади: поліція Дніпра розшукує 40-річного Сергія Радовського

 

2024-03-05 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин