Події
Технології
Життя
Виявили недоцільне використання коштів ще за трьома тендерами: результати засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Виявили недоцільне використання коштів ще за трьома тендерами: результати засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Робоча група «Прозорість та підзвітність» зібралась вже вдруге у цьому році. Проаналізували закупівлі за січень 2024-го. Деякі винесли на обговорення, бо їхня доцільність викликає сумніви. Про це повідомив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

«Продовжуємо контролювати, аби державні кошти використовувалися лише на найнеобхідніше. А всі публічні закупівлі проходили чесно та відкрито. На черговому засіданні у форматі діалогу розглянули декілька тендерів. Вислухали замовників. Зі свого боку обґрунтували, чому торги недоцільні», – зазначив Володимир Орлов.

Серед таких – закупівля послуги з покосу трави у Павлограді. Учасники робочої групи наголосили, що частину робіт можна було покласти на міське комунальне підприємство. І так заощадити кошти. Виникли питання й до вартості – 3 млн грн. В той час як минулого року вона була майже у 2,5 рази нижча. Рекомендували ці торги скасувати й оголосити нові – на більш прийнятних умовах.

У поле зору робочої групи потрапив Кривий Ріг. Там вирішили на 25 млн грн замовити обслуговування сімдесяти біотуалетів. Надто дорого, враховуючи, що є ринкові пропозиції в рази дешевші. Тож зробили висновок, що треба переглянути закупівлю.

Порадили витрачати кошти більш раціонально і Зеленодольській громаді. Вона з початку повномасштабного вторгнення сильно потерпала від обстрілів. Зараз же вирішили витратити 6 млн грн на озеленення. На ці гроші можна відновити якийсь з понівечених об'єктів, підсумували представники робочої групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На пожежі у Запоріжжі загинув 47-річний власник будинку;

У Дніпрі на пів року перекриють провулок Шевченка: подробиці;

На вулиці Володимира Великого у Дніпрі зіштовхнулись маршрутне таксі та Volkswagen.

2024-01-18 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин