Війна в Україні
Події
Вимагали хабарі від поранених військових за оформлення групи інвалідності: на Дніпропетровщині викрито посадовців МСЕК

Вимагали хабарі від поранених військових за оформлення групи інвалідності: на Дніпропетровщині викрито посадовців МСЕК

Серед підозрюваних - голова міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та троє медиків. Їм може загрожувати 10-ти років позбавлення волі.

Викрили корупційну схему оформлення громадянами групи інвалідності оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. До її функціонування причетні голова МСЕК та троє медичних працівників.

Вони вимагали неправомірну вигоду з громадян, які мали право на отримання групи інвалідності, зокрема й поранені військовослужбовці, та зверталися до комісії для її оформлення чи продовження. Натомість обіцяли не створювати перешкоди та позитивно розв’язати дане питання.

На підставі зібраних доказів чотирьом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Запорізькі поліцейські повідомили про підозру колаборанту з тимчасово окупованого Бердянська: подробиці;

Збував заборонені речовини на території міста: поліцейські Дніпра затримали 45-річного наркоділка;

Залишив на підвіконні квартири гранату аби помститися: поліцейські Дніпра затримали зловмисника.

2024-04-02 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин