Кримінал
Події
Війна в Україні
Вимагав гроші у пораненого бійця: у Дніпрі затримали начальника служби шпиталя ЗСУ

Вимагав гроші у пораненого бійця: у Дніпрі затримали начальника служби шпиталя ЗСУ

Служба безпеки України викрила на зловживанні впливом начальника служби одного з медичних закладів, який вимагав гроші від військовослужбовця Збройних сил України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Встановлено, що посадовець обіцяв пораненому захиснику «вирішити» питання щодо звільнення його від подальшого проходження служби. У дійсності, за всіма медичними показниками, боєць мав право на демобілізацію та бути визнаним непридатним до подальшої воєнної служби.

За 4,5 тисячі доларів США посадовець пообіцяв вирішити це питання та гарантував надати висновок лікарської комісії про те, що стан здоров’я військовослужбовця є обмежено придатний.

Під час обшуків за місцем роботи фігуранта правоохоронці вилучили медичну документацію, чорнові записи і мобільні термінали, що містять докази протиправної діяльності.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація щодо причетності до незаконних дій інших осіб, в тому числі медичних працівників.

Читайте також:

Розвозив наркотики по Дніпру вночі: патрульні затримали наркокур’єра на велосипеді;

Продавали неіснуючі будівельні матеріали від імені відомої державної компанії: на Запоріжжі перед судом постануть члени злочинного угруповання;

У Кривому Розі розшукують зниклу безвісті літню жінку

2023-10-04 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин