Кримінал
Події
Врізались до нафтопроводу та викрали сировини на 1,5 мільйона гривень: на Дніпропетровщині затримали групу зловмисників

Врізались до нафтопроводу та викрали сировини на 1,5 мільйона гривень: на Дніпропетровщині затримали групу зловмисників

Правоохоронці викрили 7 зловмисників, які викачали з магістральних нафтопроводів понад 50 тис. літрів пального. Організував схему мешканець Полтавської області, учасниками були криворіжці.

Про це повідомив Офіс Генерального Прокурора.

За даними слідства, ділки незаконно врізались у нафтопровід в Дніпропетровській та Полтавській областях і приєднали в місці пошкодження крани високого тиску та спеціальне обладнання.

Через них перекачували нафту помпою в спеціально обладнані транспортні засоби, а після — перевантажували її у бензовози і транспортували на нафтобазу в Черкаській області для подальшого очищення й продажу.

Для підтримки тиску в нафтопроводі й уникнення спрацювання сигналізації заміняли вкрадене пальне простою водою. Ділки встигли викачати понад 50 тисяч літрів нафти на півтора мільйона гривень. Ще півмільйона гривень – збитки від пошкоджень нафтових труб.

Під час обшуків на території Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей було вилучено знаряддя для перекачування нафтопродуктів та пошкодження нафтопроводу, рації й мобільні телефони, бензовоз з понад 12 тис. літрів нафтосировини, спеціально обладнаний під викачування сировини КАМАЗ та інший транспорт.

Учасників затримали на гарячому у Дніпропетровській області та оголосили підозру за ч. 3 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу. 

Читайте також:

У Дніпрі під час ліквідації пожежі надзвичайники виявили фрагменти тіл двох людей;

11 років за ґратами: на Дніпропетровщині засуджено трьох мешканців за замах на замовне вбивство керівника громадської організації;

У Новомосковському районі поліцейські встановлюють місцеперебування 63-річної Світлани Гаєвської

2024-03-14 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин