Події
Всесвітня організація охорони здоров'я передала гуманітарний вантаж для 10 лікарень Дніпропетровщини

Всесвітня організація охорони здоров'я передала гуманітарний вантаж для 10 лікарень Дніпропетровщини

 

Дніпропетровщина отримала гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Фура з медичним вантажем для 10 лікарень регіону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Вдячні Бюро ВООЗ в Україні. За те, що вже не вперше відгукуються на запити медичних закладів Дніпропетровщини. Адже зараз через вороже вторгнення наша система охорони здоров'я відчуває велике навантаження», – сказав заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОВА Олексій Григорук.

У фурі – декілька тонн з найнеобхіднішим. Зокрема, хірургічними й педіатричними наборами, перев'язувальними та різними витратними матеріалами. Є й обладнання. Наприклад, глюкометри разом з тест-смужками. А ще ліки проти хронічних захворювань, антибіотики, кровоспинні. Одних лише інфузійних розчинів три тонни.

Вантаж особисто передала делегація Всесвітньої організації охорони здоров'я. Серед її представників – регіональний директор з надзвичайних ситуацій Європейського регіонального бюро ВООЗ Джеральд Рокеншауб. І команда з реагування на надзвичайні ситуації в Україні на чолі з Емануеле Бруні. 

«З початку повномасштабної війни наша організація підтримує Україну. Активно доправляємо гуманітарні конвої на Дніпропетровщину. Оскільки регіон – потужний медичний хаб. Комунікуємо на рівні обласної влади, місцевого самоврядування, керівників лікарень», – наголосив Емануеле Бруні.

Розвитку співпраці з іноземними донорами сприяє Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Патрульні Дніпра виявили чергового розповсюджувача наркотичних речовин;

Заповнений на 90%: єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних вже працює;

Два тижні не виходить на звʼязок: по дорозі до Дніпра зник 26-річний чоловік.

 

 

 

 

 

 

2023-10-05 19:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин