Кримінал
Втекти з України за 4500 доларів: Прикордонники в Одеській області затримали чергового ухилянта з Дніпропетровщини

Втекти з України за 4500 доларів: Прикордонники в Одеській області затримали чергового ухилянта з Дніпропетровщини

На околиці с. Горячівка (Одеська обл.) прикордонники виявили двох громадян України, які планували перетнути кордон. З’ясувалось, що 36-річний місцевий житель допомагав військовозобов’язаному, 22-річному мешканцю Дніпропетровщини, незаконно перетнути кордон.

Про це повідомяє ДПСУ.

Групу осіб, які незаконно переправляли громадян України за кордон, викрили днями прикордонники Подільського загону спільно з представниками Міграційної поліції.

Як стало відомо, хлопець з Дніпропетровської області зв’язався з організатором переміщення через групу в соцмережах. Йому повідомили, що за 4500 доларів допоможуть виїхати з країни. Діставшись з Одеси приміським потягом у прикордоння, його зустрів переправник, який декілька годин переховував ухилянта у підвалі свого будинку. Згодом власник помешкання проінструктував юнака та вказав напрямок руху, однак реалізувати задум завадили прикордонники.

Також під час подальшої перевірки правоохоронці встановили ще двох осіб, жителів с. Соболівка Подільського району, які, скоріш за все, причетні до переправлення жителя Дніпропетровщини.

На даний час двом організаторам повідомили про підозру щодо вчинення злочину за ч. 2 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», яке передбачає позбавлення волі строком від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Читайте також: Захищаючи Україну, загинув боєць з Кам’янського Віталій Сіданченко;

2022-11-06 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин