Війна в Україні
Політика
«Заборону виїзду депутатів місцевих рад вважаю безглуздою», - Катерина Збарська

«Заборону виїзду депутатів місцевих рад вважаю безглуздою», - Катерина Збарська

Нещодавно Кабмін прийняв постанову щодо заборони виїзду для депутатів місцевих рад. До речі, у первісному документі про місцевих депутатів не йшлося.

Дніпровська депутатка від фракції «Громадська сила» у Дніпровській міськраді Катерина Збарська вважає це рішення Кабмина  щодо заборони виїзду депутатів місцевих рад, особливо жінок, незрозумілим та безглуздим.

«Кабмін дуже підло вирішив боротися із жінками.
Йдеться про постанову Кабміну щодо заборони виїзду для депутатів місцевих рад. До речі, у первісному документі про місцевих депутатів не йшлося.
 
Депутат місцевої ради – це своєрідне громадське навантаження. Вони не перебувають на службі в органах місцевого самоврядування і, найголовніше, не одержують зарплату з бюджету міста чи країни. Підкреслюю, вони не годуються з бюджету, а наповнюють його, працюючи на основному місці роботи. Місцеві депутати не ухвалюють законів, усі сесії проводяться онлайн, а повнота повноважень у місцевих ОВА.
 
Крім того, 37% місцевих депутатів - це жінки. В багатьох з них маленькі діти. З чого ви їм забороняєте виїзд? 
 
Чи це, щоб не образливо було чиновникам - підкласти свиню всім іншим? Тоді почніть з іншого. Ви не маєте політичної волі позбавити мандатів депутатів від проросійських партій. Ви можете лише забороняти їх на папері. Але всі депутати, обрані від заборонених партій, продовжують обіймати свої посади, вирішувати долю України та мати доступ до державної інформації. Так наберіться сміливості, позбавте їх мандатів на всіх рівнях. А не влаштовуйте жалюгідну розправу над жінками-депутатками місцевих рад», - написала Катерина Збарська на своїй сторінці у Фейсбук. 

2023-01-29 19:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин