Економіка
Політика
Загід Краснов: «Акцизний збір – це поповнення бюджету чи обдирання народу?»

Загід Краснов: «Акцизний збір – це поповнення бюджету чи обдирання народу?»

В Україні триває дискусія щодо акцизу на пальне. Економісти та депутати роздумують, як це краще зробити, а прості люди рахують, на скільки здорожають від цього продукти. Поки що профільний комітет Верховної Ради відклав розгляд законопроекту про повернення акцизів на пальне через велику кількість поправок.

Мета введення акцизного збору – отримати додаткові кошти для наповлення бюджету. Дехто вважає, що таим чином АЗС та інших торговців паливом нарешті покарають за підвищення цін. Втім, лідер «Громадської сили», відомий дніпровський політик Загід Краснов стверджує, що постраждає від нового податку лише пересічний громадянин.

«Коли в Україні запроваджують якісь акцизи чи додаткові податки – це не покарання бізнесу, це обдирання народу. І люди мають це розуміти.

Тому що бізнес включає рентабельність 10-15%, хоч би якими були податки, а підвищення акцизу включать у вартість кінцевого продукту.

Простіше кажучи, якщо завтра бензин подорожчає на 5 грн./літр, як прогнозують експерти, то через підвищення транспортних витрат одразу подорожчає хліб, овочі, інші продукти харчування та товари першої необхідності. Тобто, заплатить за це підвищення саме кінцевий споживач, кожен українець», - вважає Загід Краснов.

На його думку, наповнювати бюджет треба не за рахунок рядового українця.

«Мене обурює, що наповнення бюджету за рахунок обдирання людей стає головною економічною ідеологією держави.

Так не повинно бути. І нашим депутатам треба думати про те, як запустити економіку, підтримати підприємства та за рахунок цього наповнювати скарбницю, а не відбирати у людей останнє», - підкреслює дніпровський політик.

Читайте також: Захищаючи Україну, загинули 6 Героїв з Кам'янського;

2022-09-11 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин