Життя
Загід Краснов: «Треба взяти у Заходу краще - верховенство права, відсутність корупції, контроль за діями влади. І тоді в Україні буде краще, ніж у Європі»

Загід Краснов: «Треба взяти у Заходу краще - верховенство права, відсутність корупції, контроль за діями влади. І тоді в Україні буде краще, ніж у Європі»

Багато українців через війну змушені були виїхати до Європи. Раніше наші співвітчизники часто порівнювали Батьківщину з Європою і майже завжди заздрісно зітхали на користь Заходу. Тепер же, мешкаючи там кілька місяців та спробувавши на собі всі плюси та мінуси життя у Європі, багато українців роблять сенсаційний висновок – в Україні жити краще. Вони раптом зрозуміли, що принцип «Все для людей» – це у нас тут. А не у них там.

Так, є нюанси. Але вирішити багато побутових проблем у нас простіше.

У Європі на прийом у лікаря можна чекати місяць. За цей час людина може або померти, або одужати. Лікар може і не знадобитися.

У нас від походу до лікаря до початку лікування можна вкластися в кілька днів. І добрих лікарів у нас не менше. Проблема нашої медицини – корупція, відсутність грошей на дослідження та відсутність сучасного обладнання, мізерна оплата праці. Але ставлення до людей - людяніше.

Це стосується не лише медицини. Побутові послуги, інтернет, мобільний зв'язок, аптеки, магазини та інше.

«Вибір всього цього у нас більше, доступність простіше. У них все інакше, більше бюрократії у будь-якій сфері життєдіяльності. Багато українців у легкому шоці від побаченого.

Ми не просто не гірші за Європу. За багатьма напрямами ми далеко попереду.

Тому не треба сліпо копіювати Європу. Потрібно взяти від Заходу найкраще – Верховенство права, відсутність корупції, стимулювання розвитку власної економіки, жорсткий контроль за діями влади. І тоді в нас буде краще, ніж у Європі», - підсумовує лідер «Громадської сили» Загід Краснов.

Читайте також: Не варто займатися самолікуванням: у Дніпрі лікарі ледь врятували жінку після прийому ліків;

2022-10-09 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин