Економіка
Загід Краснов: «Відстрочка виплати боргів має стати для економіки України шансом на спасіння, а не перенесенням вироку»

Загід Краснов: «Відстрочка виплати боргів має стати для економіки України шансом на спасіння, а не перенесенням вироку»

Днями міжнародні кредитори погодилися на 2 роки відстрочити виплату Україною зовнішніх боргів. Це гарна новина! Але це не допоможе, якщо уряд і далі витрачатиме кредити на проїдання.

За офіційними даними, вперше в історії сукупний борг України перевищив 100 млрд. доларів, із яких 60 млрд. доларів - це зовнішній борг.

Ключове питання: перенесення виплати боргів стане для України шансом на порятунок чи відстроченням вироку? Це залежить від дій влади. Впевнений лідер «Громадської сили» Загід Краснов. Найголовніше для уряду завдання зараз – поставити економіку країни на робочі рельси, вважає політик. Інакше — криза, дефолт і втрата незалежності.

«Так, у країні війна. Але не можна все списувати на війну. Більше того, саме в цей час важливо, щоб економіка працювала та була фундаментом нашої Перемоги. Закупівля озброєння, зарплати нашим захисникам, підтримка народу тощо. На всі потрібні гроші - інакше все звалиться», - пояснює політик.

Всі, хто не задіяний напряму в обороні Украіни, повинні працювати на відродження економіки. Міністерство економіки, міністерство фінансів, профільний комітет Верховної Ради... Вони не задіяні у забезпеченні обороноздатності країни. Їхній прямий обов'язок - забезпечити роботу економіки. Якщо вони не справляються – треба їх міняти. На тих, хто впорається, вважає Краснов.

«Якщо власного розуму не вистачає – нехай залучать іноземців. Не роздавати їм хлібні місця у наглядових радах, а отримувати ефективні рішення в економіці.

На жаль, економічна ситуація в Україні нагадує хворого, який впав у кому та його стан підтримується лише за рахунок спеціальних апаратів. Формально вона жива, але повноцінно функціонувати не може.

Ще у квітні наш міністр фінансів заявляв, що реструктуризація боргу не потрібна, оскільки на виплату боргів ми витрачаємо лише 20% бюджету. А вже сьогодні нам кажуть, що без відстрочки виплат країна буде на межі дефолту. Це говорить про те, що наш уряд не вжив вчасно дійових заходів», - впевнений  Загід Краснов.

«Найстрашніше у цій ситуації – популізм. Адже ми вже сьогодні чуємо слова прем'єра, що бюджет на 2023 рік буде орієнтований на військові потреби, але при цьому будуть збережено всі соціальні виплати і навіть фонд відновлення.

Як це можливо, якщо ми не маємо грошей навіть на поточні потреби і ми по вуха в боргах? Ставить логічне питання Краснов. Якщо в тебе в кишені грошей на буханець хліба, не можна обіцяти нагодувати всіх кашею з м'ясом. Особливо якщо на цей буханець хліба ти позичив, а не заробив, і чи їстимеш завтра - не знаєш.

Вихід лише один – запустити економіку», - переконаний відомий дніпровський політик та бізнесмен.

Два роки пролетять швидко, а борги нікуди не подінуться. І зараз вирішується, чим будуть для нас ці два роки – шансом на порятунок чи відстроченням вироку.

Той, хто позичає, завжди слуга тому, хто позичає. І сьогодні питання не лише у грошах, питання збереження Україною своєї незалежності.

Читайте також: У Жовтих Водах чоловік кинувся з ножем на сусідку та її родичку;

2022-08-11 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин