Кримінал
Заробили на постачанні електроенергії: На Дніпропетровщині поліція підозрює в заволодінні 5 млн. грн. екскерівників держпідприємства та бізнесмена

Заробили на постачанні електроенергії: На Дніпропетровщині поліція підозрює в заволодінні 5 млн. грн. екскерівників держпідприємства та бізнесмена

В 2020 році державне підприємство критичної інфраструктури уклало з товариством договір про постачання електричної енергії. Щоб заробити, директор ТОВ з керівниками підприємства вносили зміни до договору шляхом укладання додаткових угод, у яких штучно завищували вартість електроенергії.

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.

Проведеними в ході слідства експертизами встановлено, що внаслідок таких дій завдано майже 5 млн. грн. збитків державі.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних та у приміщенні ТОВ вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, грошові кошти, автомобіль, чорнову документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Стосовно інших двох осіб клопотання перебувають на розгляді в суді.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом колишнім керівникам держпідприємства та директору товариства повідомили про підозру за фактами заволодіння майном в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід - Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Читайте також: Захищаючи Україну, загинув 21-річний воїн з Дніпропетровщини;

2023-02-21 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин