Кримінал
Події
Збували по всій області: у Дніпрі ліквідовано масштабну схему незаконного виготовлення та реалізації алкоголю й цигарок

Збували по всій області: у Дніпрі ліквідовано масштабну схему незаконного виготовлення та реалізації алкоголю й цигарок

За даними слідства, група осіб організувала три підпільні цехи з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв і цигарок без марок акцизного податку на території м. Дніпро. Промислова потужність виробництва дозволяла виготовляти понад 55 тис пляшок лікеро-горілчаної продукції та 50 тис пачок цигарок щомісячно.

Про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

Відомо, що контрафакт збували оптом та у роздріб по всій території Дніпропетровщини – через орендовані кіоски, магазини та власну мережу кафетеріїв. Орієнтовний щомісячний прибуток від протиправної діяльності становив понад 6 млн грн.

Правоохоронцями було проведено 56 санкціонованих обшуків на території міста та області за місцями виробництва, зберігання, збуту фальсифікованої продукції, а також за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів.

Вилучено понад 7 тис літрів спирту та фальсифікованого алкоголю, 4 тис готової продукції з підробленими марками акцизного податку, понад 8 тис пачок тютюнових виробів, рулони з етикетками різних брендів, грошові кошти у сумі 130 тис грн, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, спецобладнання, елітні авто. Вартість вилученого – понад 17 млн грн.

Наразі вирішується питання про призначення ряду експертиз та накладення арешту на вилучено майно. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Встановлюються всі причетні. 

Читайте також:

У Дніпрі розшукують 83-річного дідуся;

До Перемоги разом: команда «Громадської сили» з Нікополя придбала і передала на фронт чергову партію ударних дронів;

Вилучили понад 150 тисяч гривень: дільничні офіцери поліції Дніпра продовжують протидіяти продажу нелегальної підакцизної продукції

2024-01-15 17:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин