Війна в Україні
Події
Кримінал
Зеки з Дніпропетровщини обдурили кілька десятків громадян на півмільйона гривень

Зеки з Дніпропетровщини обдурили кілька десятків громадян на півмільйона гривень

Поліціянти викрили групу шахраїв, які телефонували родичам обраних жертв та повідомляли, що хтось із рідних перебуває у лікарні. За «порятунок життя» вони «пропонували» кілька десятків тисяч гривень. Серед потерпілих є близькі люди військовослужбовця ЗСУ. Про це повідомили у ГУНП у Дніпропетровській області.

«Зловмисники телефонували обраним жертвам та повідомляли, що їхній родич потрапив до лікарні в критичному стані, а відтак потребує термінової  операції, кошти на яку потрібні негайно. В такий спосіб шахраї ошукали 10 осіб.

Крім того, вже встановлено, що це не єдиний спосіб  «заробітку» зловмисників. Вони також продавали неіснуючі  дрова. Так, фігуранти розміщували в інтернеті,   зокрема в Facebook, оголошення про продаж розпалювальних рубанків та деревини», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до злочину причетні троє людей. Організатор звільнився з місць позбавлення волі. Двоє поплічників відбувають покарання у одній з виправних колоній Дніпропетровської області.

«Фігурантам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», - додають в ГУНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У Дніпрі учень автошколи врізався в таксі: подробиці;

2022-09-18 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин