Війна в Україні
Життя
Жителі зруйнованого будинку в Дніпрі на Перемозі збирають вцілілі речі

Жителі зруйнованого будинку в Дніпрі на Перемозі збирають вцілілі речі

Жителі багатоповерхівки у Дніпрі, куди 14 січня поцілила ворожа ракета, у супроводі комунальників повертаються до своїх помешкань. Аби забрати вцілілі речі або хоча б документи. Люди намагаються врятувати хоч щось із понівечених квартир.

За словами представників мерії, за попередніми даними 97 квартир не підлягають відновленню. Відсьогодні розпочинають роботу  експерти міськради. Вони точно визначать, які під'їзди треба демонтувати і скільки помешкань не придатні для життя. Експертиза триватиме щонайменше два тижні.

На місці трагедії завершені аварійно-рятувальні роботи. Вивезені тисячі тонн будівельного сміття. Нині уламки ретельно перебирають комунальники на полігонах. Сортують, переглядають, шукають фрагменти загиблих. Їх передають судмедекспертам для ДНК-експертизи.

Крім цього, знаходять документи, мобільні телефони, комп'ютери. Все направляють до райвідділу поліції. 

За словами заступника мера Дніпра, у постраждалому і сусідніх будинках потребують заміни з півтори тисячі вікон.  Вже провели заміри. Вибиті шибки тимчасово закрили плівкою, а на нижніх поверхах – дерев'яними плитами. Місцева влада обіцяє нікого не залишити в біді.

Біля клунків із вцілілими речами та побутовою технікою стоїть пані Тетяна. Каже, вся її родина була у квартирі, коли все трапилося. 

«Єдине, що сказав син: «Прильот». І завмер. Я не зрозуміла, що сталося. Тільки на другий день почала відходити від цього страхіття. Люди бігли, кричали. Викликали швидку. Коло машини лежала жінка. Не дай Боже комусь це бачити та переживати. Але головне, що живі», – згадує Тетяна. 

Жінка тимчасово живе у знайомих. Сподівається, все потроху налагодиться. 

Віталій виніс із понівеченого під'їзду побиту мікрохвильову, пилосос, трохи одягу. Розповів: лежав у ліжку, коли його накрило вибуховою хвилею. 

«Вижив... Я був під ковдрою, і мене просто накрило деревом. Зверху гардеробом. Голий, босий вибіг на вулицю. Ця квартира орендована. Балкону немає і вікон. Всередині плитка пооблітала», – сказав Віталій.  

Житло Ганни – у під'їзді, куди втрапила ракета агресора. В цей час її з сином не було вдома.

«В момент «прильоту» я була на Одещині, а син із моєю мамою – у Дніпрі. Вони гуляли на вулиці неподалік і побачили, як ракета попала в наш будинок. Дитина подзвонила в істериці. Я ніколи не забуду його слова, плач, крик. Хто нам поверне колишнє життя? У нас був дружній двір. Тут бігали діти.... Зараз зустрічаємося із сусідами, обіймаємося», – розповіла Ганна.

Атака сталася пообіді 14 січня. Агресор скерував ракету на багатоквартирний будинок у Дніпрі. Загинули 45 людей, серед них 6 дітей. Постраждали – 80 людей.

Читайте також: В Дніпрі водій «Fiat Doblo» на пішоходному переході збив 16-річну дівчину;

2023-01-19 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин