Події
Технології
Кримінал
Жителя Дніпропетровщини судитимуть за злам облікових записів українських вебресурсів

Жителя Дніпропетровщини судитимуть за злам облікових записів українських вебресурсів

За даними слідства, 19-річний хлопець створив програмне забезпечення призначене для автоматичного підбору паролів користувачів різних ресурсів. Дані облікових записів він продавав на хакерських форумах. Зловмиснику загрожує до восьми років за ґратами. 

Молодика, який створив шкідливе програмне забезпечення для протиправного використання, викрили співробітники кіберполіції Дніпропетровщини.

Спеціалізувався чоловік на отриманні доступу до акаунтів сервісів електронної пошти, торгівельних, рекламних та медійних ресурсів. Дані він перевіряв на відповідність, формував у бази й продавав на хакерських форумах. 

Під час обшуку в оселі правопорушника виявили скомпрометовану конфіденційну інформацію понад мільйона облікових записів громадян України. 

Фігуранту справи оголосили підозру за ч. 3 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Підозрюваному може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі.

Читайте також:

У Дніпрі викрали 7-річну дитину на зупинці громадського транспорту: подробиці;

У Дніпрі п'яний водій намагався втекти від поліції;

У Дніпрі «замінували» обласний військкомат та декілька ТРЦ: деталі

2023-03-01 21:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин