Війна в Україні
Події
Живитимуть заклади у разі знеструмлення: Дніпропетровщина отримала 77 систем зберігання енергії Tesla

Живитимуть заклади у разі знеструмлення: Дніпропетровщина отримала 77 систем зберігання енергії Tesla

Дніпропетровщина отримала 77 систем зберігання енергії Tesla Powerwall 2. Вони дозволять заживити заклади регіону під час можливих знеструмлень. Працюють за принципом повербанків. Заряджаєш та користуєшся. Обладнання розподілили між лікарнями, школами, ЦНАПами та підрозділами ДСНС. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Робимо все, щоб захистити енергетичні об'єкти області. Але разом з тим шукаємо й альтернативні засоби живлення. Наразі отримали 77 систем зберігання енергії Tesla. Більшість з них розподілили серед медичних та освітніх закладів. Передали обладнання й підрозділам ДСНС і центрам надання адміністративних послуг. Це дозволить забезпечити їх життєдіяльність у разі відключення світла», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Регіон отримав ці системи за проєктом Мінцифри та сприяння Уряду Республіки Польща. Надали їх міжнародні партнери. Варшавський «Інститут телекомунікацій – Національний дослідний інститут», американська БО «Direct Relief» і, власне, Tesla inc. Допомагали з організацією народна депутатка Ганна Лічман та «Благодійний фонд Євгена Пивоварова».

«Обладнання пройшло великий шлях. Воно приїхало з Польщі. Там же навчалися спеціалісти з семи регіонів країни. Для того, щоб кваліфіковано можна було встановлювати ці системи енергозбереження», – сказав менеджер з адміністративної діяльності – волонтер «Благодійного фонду Євгена Пивоварова» Віктор Хвостініченко.

 

Серед отримувачів – підрозділи ДСНС області. Що робити з обладнанням резервного живлення, там вже вирішили.

По нову техніку приїхала й керівниця Нікопольського ЦНАПу. Попри постійні ворожі обстріли міста її команда залишається на місці. Щодня адміністратори приймають до ста людей.

Відмінність систем Tesla  не тільки у їхній потужності. А й в тому, що заряджаються вони від мережі, – палива для них не потрібно.

Загальна вартість отриманого обладнання – майже 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Подробиці потрійного ДТП на Січеславській Набережній у Дніпрі;

Слідчі Дніпра повідомили про підозру чоловіку за нанесення тяжких тілесних ушкоджень 61-річному містянину;

У Новомосковському районі поліція розшукує Василя Микулку: прикмети.

2023-11-23 18:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин