Культура
Золота медаль та нагорода за хоробрість: Школяри з Дніпропетровщини та Запоріжжя взяли участь в Міжнародному інноваційному шоу в Хорватії

Золота медаль та нагорода за хоробрість: Школяри з Дніпропетровщини та Запоріжжя взяли участь в Міжнародному інноваційному шоу в Хорватії

В Хорватії 12-15 жовтня провели Міжнародне інноваційне шоу «INOVA». Це друга з найстаріших виставок винаходів у світі, на якій з 1971 року діти демонструють свої проєкти. Цьогоріч на конкурсі Україну представляли 40 винахідників, а майже половині з них вдалося відвідати фінал офлайн.

Про це повідомляє Мала академія наук України.

«Журі вразило, наскільки віддано українські діти працювали над проєктами. Що попри війну вони продовжують досліджувати й відкривати нове і працювати заради майбутнього країни», - пише МАНУ.

Аби виразити свою підтримку, організатори нагородили 40 проєктів золотими медалями та кожному вручили спеціальну нагороду за хоробрість. А ще 3 проєкти отримали спеціальні призи.

Діти ж поділилися, що їм було надважливо розповідати якомога більше про Україну.

Отже, переможцями стали:

  • Даніл Арабаджи (Запорізький ліцей «Логос») займався розробкою та використанням лазерного 3D-сканеру приміщень і отримав не тільки золоту нагороду, а й спецприз від Romanian Inventors Forum.
  • Артем Веселов (Гімназія ім. Кирила та Мефодія, Дніпропетровська область) презентував проєкт «Застосування законів освітленості».
  • Даниїл Маментович (Криворізький Центрально-Міський ліцей, Дніпропетровська область) працював над моделюванням фішингової атаки на користувачів бездротової мережі.
  • Давид Степаненко (Дніпровський фінансово-економічний ліцей наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів) досоіджував синтез біополімерів на основі кальцій альгінату.
  • Артем Шеламанов (Дніпровський науковий ліцей інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті ім. О. Гончара») уточнював теорію Гамова для альфа-розпаду через врахування потенціалу Юкави.

Читайте також: Наловив на 200 тис. грн.: В Петриківському районі Дніпропетровщини патрульні затримали браконьєра з гумовим човном;

«Росіяни усю ніч били по області з різної зброї…»: ситуація на Дніпропетровщині станом на ранок 19 жовтня;

В Оріхові люди готують у печах на вулиці, а в Мелітополі обіцяють роздавати електрокаміни: Ситуація на Запоріжжі на 19 жовтня;

На Дніпропетровщині чоловік кинувся під поїзд: обставини події встановлюють правоохоронці.

2022-10-19 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин