Події
Життя
«Зроби крок. Чуйність перемагає насильство»: у Дніпрі презентували інтерактивну інсталяцію

«Зроби крок. Чуйність перемагає насильство»: у Дніпрі презентували інтерактивну інсталяцію

У Дніпрі представили тематичну інсталяцію, присвячену протидії різним формам насильства. Вона інтерактивна. Покликана стимулювати людей, які постраждали, звертатися за допомогою.  

«Цьогоріч на Дніпропетровщині зафіксовано понад 30 тисяч випадків насильства. Зверталися, зокрема, жінки, матері з дітьми, діти. Тим, хто цього потребував, надана допомога, консультації. Важливо привертати увагу до цього питання. Й вживати заходів щодо запобігання таких випадків у подальшому», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Боротьба з насильством починається з маленьких кроків – це головна ідея запровадженої інформаційної кампанії. Вона й лягла в основу інтерактивної інсталяції.

На стенді зашифровані 11 слів. Своєрідних підказок, які допомагають протидіяти домашньому насильству. Подзвони, прислухайся, сповісти, сфотографуй, головне – не мовчи й не терпи.

«Живемо в період війни та гуманітарної кризи. Й наша мета висловити спільну думку. Що ми засуджуємо будь-які прояви насильства. Готові підтримати людей, які є постраждалими або свідками. Закликаємо до простих дій: зробити крок аби попросити про допомогу», – сказала польова гуманітарна координаторка фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Карпеченкова.

Інсталяцію можна переглянути до 6 грудня в одному із торгівельних центрів. Поряд знаходитимуться волонтери.  Інтерактив приїхав з Києва. Дніпро стало другим містом, де його розмістили. Далі стенд вирушить до Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Удари по критичній інфраструктурі можуть початись будь-якого дня, – Ігнат;

В Олександрівському районі Запоріжжя зіткнулись BMW та Volkswagen: деталі;

На Слобожанському проспекті у Дніпрі Peugeot потрапив під колеса вантажівки.

2023-12-05 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин