Життя
Політика
Звільняти, якщо не впорався: в Україні запропонували звільняти чиновників

Звільняти, якщо не впорався: в Україні запропонували звільняти чиновників

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав звільнити кожного четвертого держслужбовця.

«Державний апарат потрібно реформувати, як Ілон Маск Twitter. Кожен 4-й, протягом тижня не знайшов рішення — до побачення», — написав глава Мінцифри.

Відомий дніпровський політик Загід Краснов ще в 2013 році пропонував таку ініціативу.

«Нарешті до представників влади почали доходити мої ідеї та прописні істини, які я озвучував ще з 2013 року.

За кожен напрямок роботи повинна відповідати конкретна людина з чітко поставленими термінами – коли вона має налагодити роботу чи вирішити проблему. Не впорався – міняти на того, хто впорається. І це стосується всіх рівнів керування.

І начебто все просто і зрозуміло. Але чомусь у нас не працює. Може тому, що влада не навчилася шанувати народ та народні гроші. Може тому, що при владі банальні тимчасові правителі, які ставлять собі за мету за 5 років награбувати побільше і втекти за кордон», - вважає Краснов.

Саме тому, що чиновники – народні обранці і власне народ України наймає їх за свої гроші, відповідальність за виконану роботу – величезна.

«Будь-який чиновник - це менеджер, найнятий народом за народні гроші. І зарплати часом у цих менеджерів просто космічні. А питати з чиновників треба в потрійному розмірі. Як і контроль за їхньою роботою.

Добре, що в Кабміні це вже почали розуміти. І було б непогано, щоб якнайшвидше перейшли від слів до справи», - вважає дніпровський політик, бізнесмен та меценат Загід Краснов.

2022-11-05 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин