Новини Дніпра та Області

Кам'янське
Кримінал Події
У Кам’янському затримали 42-річного чоловіка за серію майнових злочинів
Підозрюваний викрав з квартири знайомого побутову техніку, обікрав декілька торгівельних об’єктів та аптечний склад.
Дніпро
Життя Події
Чи буде скасована комендантська година у Дніпрі та області на Великдень
У неділю, 5 травня, віряни відзначатимуть Великдень. Через воєнний стан в Україні запроваджено комендантську годину та заборонено проведення масових зібрань. У військовій адміністрації розповіли, що комендантську годину скасовувати не будуть.
Дніпро
Кримінал Події
Зловживання зі збитками 1,8 млн грн – судитимуть колишнього директора комунального підприємства Дніпровської міськради
Встановлено, що у 2021 році між комунальним підприємством та фізичною особою-підприємцем укладено договір щодо облаштування 13 дитячих майданчиків у місті Дніпро. Обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно визначив предметом державної закупівлі товар – обладнання та комплектуючі замість будівельних робіт, та істотно збільшив його вартість.
Запоріжжя
Кримінал Події
Примусово депортували з тимчасово окупованих територій: двом громадянам рф повідомлено про підозру
За даними слідства, керівники окупаційного «головного управління мвс в Запорізькій області» та «управління з питань міграції гу мвс в Запорізькій області» систематично організовують нелегальну депортацію проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців тимчасово окупованої території України.
РЕПОРТЕР
Життя Події
Українців можуть зобов’язати сплачувати борги померлих родичів: подробиці
Наприкінці квітня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11220, яким планують зобов’язати спадкоємців сплачувати борги померлих родичів, якщо йдеться про успадкування майна. Також планують заборонити відмовлятися від спадщини.
Кривий Ріг
Події
У Кривому Розі вилучили з незаконного обігу продукцію без марок акцизного податку майже на 230 тисяч гривень
Впродовж двох днів правоохоронці задокументували 7 фактів порушення правил торгівлі тютюновими та алкогольними виробами. На порушників складено адміністративні протоколи за ст.156, ст.164 КУпАП.
Дніпро
Кримінал Події
Зґвалтування та вбивство 11-річної дівчинки: судитимуть мешканця Дніпра
Встановлено, що ввечері 29 січня 2024 року на одній із вулиць м. Дніпра поряд з теплотрасою обвинувачений зґвалтував 11-річну дівчинку. Після чого, діставши ножа, він наніс дитині численні поранення, від яких вона померла на місці злочину.
Дніпро
Життя
У Дніпрі на місяць звузять Донецьке шосе та вулицю Степана Рудницького: причина
У Дніпрі на місяць звузять проїзну і тротуарну зони на Донецькому шосе та вулиці Степана Рудницького (раніше - Шолохова). Це пов’язано з прокладанням кабельної лінії.
Дніпро
Кримінал Події
Слідчі Дніпра повідомили про підозру 14-річній дівчині, яка стріляла з рушниці у подругу: подробиці
Під час конфлікту неповнолітня підозрювана здійснила декілька пострілів з предмету, схожого на рушницю, в бік іншої дівчини, внаслідок чого 17-річна потерпіла отримала травми.
Дніпро
Спорт
Ще одна спортсменка з Дніпропетровщини представлятиме Україну на Олімпійських іграх-2024
Незабаром атлети з України представлятимуть нашу державу на Олімпійських іграх 2024 року у Парижі. Змагання проходитимуть з 26 липня по 11 серпня. Право поборотись за медалі до цього отримали шість атлетів з Дніпропетровської області: Ярослава Магучіх, Михайло Кохан, Анна Рижикова, Денис Кесіль, Олександр Желтяков, Денис Кушніров. Ще одну путівку на Олімпійські ігри-2024 здобула дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко.