Кримінал
10 років позбавлення волі: Вищий антикорупційний суд визнав винною екссуддю Кіровського районного суду Дніпра

10 років позбавлення волі: Вищий антикорупційний суд визнав винною екссуддю Кіровського районного суду Дніпра

Сьогодні, 1 березня, Вищий антикорупційний суд оголосив вирок, яким визнав колишню суддю Кіровського районного суду Дніпра винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2, ч. 1 ст. 354, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, а саме вимаганні та отриманні хабаря 30 тис. доларів, пов’язаного з цим зловживанні впливом, а також підбурюванні працівників медичної сфери до видачі недостовірних листків непрацездатності і їх використанні.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд призначив вказаній особі покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки відповідно та з конфіскацією усього належного її майна.

Також суд обрав обвинуваченій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

Цим же вироком іншу обвинувачену, лікаря однієї з медичних установ Дніпра, визнано винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 358 КК України, та призначено їй покарання у виді 4 років позбавлення волі, від якого її звільнено на підставі ст. 49 КК України у зв’язку із спливом строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Погрожував ножем: В Дніпрі лисий чоловік в чорному пальто пограбував кафе та намагався «обчистити» магазин;

2023-03-01 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин