Спорт
15-річний Федір Тюрін з Дніпра завоював «бронзу» на турнірі з бадмінтону в Данії

15-річний Федір Тюрін з Дніпра завоював «бронзу» на турнірі з бадмінтону в Данії

В Лангесков (Данія) з 20 по 23 жовтня проходив традиційний, один з найпрестижніших турнір з бадмінтону «Victor Denmark Junior 2022». В категорії U17 змагались понад 170 спортсменів, а Україну представляв єдиний бадмінтоніст з Дніпра – Федір Тюрін. В одиночній категорії він завоював бронзову медаль, поступившись гравцю з Франції.

На шляху до півфіналу Федір обіграв суперників з Данії, Польщі (№1 посіву на турнірі) та Швеції. На жаль, шлях до фіналу хлопцю перекрив француз Етан Біссай.

«В першому турі я грав проти датчанина Saxo Norman – гравця дуже хорошого рівня. Він №5 в рейтингу по Данії. Я обіграв його на 11 і на 20.

За вихід у 8 грав против достатньо непоганого рівня шведа Leon Fritz – обіграв його в 3 партії. За вихід у четвірку грав проти сильного датчанина Emil Bach Kristensen - 22-20, 23-21. Вважаю цю перемогу дуже важливою для себе, тому що стиль цього гравця та його техніка мені дуже подобаються.

У півфіналі я поступився французу Ethan Bissay, сіяному під №15. Він дуже добре контролював волан і було дуже важко грати», - розповів Федір.

«На турнірі були представлені усі провідні европейські країни та підбір учасників вийшов доволі вражаючий. Данія, Польща, Швеція, Франція - суперники Федора. Серед них - перша ракетка за посівом. Чудовий результат для такого наповненого сильними гравцями турніру! Вітаємо!», - пише Федерація бадмінтону Дніпропетровської області.

Завдяки успішному виступу в цьому турнірі, Федір Тюрін піднявся у рейтингу і зараз посідає 33 позицію серед гравців до 17 років в Європі.

Читайте також: Тягни за ЗСУ! В Дніпрі спортсмен-екстремал встановив рекорд Гіннеса та України;

Шпажисти з Дніпра завоювали на чемпіонаті України «золото» та командну «бронзу»;

Анастасія Черноколенко з Кам’янського стала бронзової призеркою чемпіоната Європи з боксу в Чорногорії;

Дзюдоїст Микита Тульских з Дніпра виграв «бронзу» Кубка Європи в Латвії.

2022-10-25 14:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин