Спорт
18-річна дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко стала віце-чемпіонкою Grand Prix в Португалії

18-річна дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко стала віце-чемпіонкою Grand Prix в Португалії

В Алмаді (Португалія) відбувся дебютний в новому сезоні турнір серії Grand Prix, в якому взяли участь понад 540 дзюдоїстів з 81 країни світу, серед яких 16 представників збірної України. Єдину для України медаль – «срібло» у категорії до 78 кг завоювала 18-річна Єлизавета Литвиненко!

Про це повідомляє Федерація дзюдо України.

Наша бронзова призерка минулорічного чемпіонату світу розпочала свій турнірний шлях з першого раунду, в якому за «Shido» здолала представницю Бразилії Міллену Сілву. У другому раунді Єлизавета іппоном перемогла американку Ніколь Стоут, після чого на стадії чвертьфіналу зустрілася з добре знайомою представницею Косово Лоріаною Кукою, поєдинок з якою тривав більше 11 хвилин (!). У підсумку, після третього Shido для суперниці, перемогу, а разом з нею перепустку до півфіналу, одержала саме наша дзюдоїстка.

На стадії 1/2 фіналу Єлизаветі протистояла перша сіяна, титулована британка Емма Рейд, яку наша спортсменка здолала менш ніж за хвилину завдяки ефектному кидку на іппон.

У фіналі українка зустрілася з господаркою татамі з Португалії Патріцею Сампайо, яка й одержала перемогу у зустрічі, після Honsoku-make для нашої дзюдоїстки під кінець основного часу.

У підсумку українка вперше в кар'єрі підійнялася на срібну сходинку п'єдесталу пошани турніру Grand Prix, завоювавши єдину нагороду для збірної України на цьому турнірі! Вітаємо Єлизавету, весь тренерський штаб, а також усіх українських вболівальників з даним здобутком!

Читайте також: 15-річний бадмінтоніст Федір Тюрін з Дніпра виграв 2 медалі на турнірі в Швеції;

Вийшли на 2 місце в групі: Баскетболісти «Прометея» здобули чергову перемогу в Єврокубку;

Легкоатлетка Ярослава Магучіх з Дніпра виграла змагання в Німеччині;

2023-01-30 11:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин