Спорт
«Дніпровська політехніка» та університет ім. Альфреда Нобеля увійшли до ТОП-7 кращих українських ВУЗів на ЄЮОФ-2022

«Дніпровська політехніка» та університет ім. Альфреда Нобеля увійшли до ТОП-7 кращих українських ВУЗів на ЄЮОФ-2022

За результатами виступів студентів-спортсменів на Європейських юнацьких олімпійських іграх-2022, кращим учбовим закладом став Yeditepe University з Турції. Його студенти завоювали 13 медалей, з них 7 – золотих. Кращим українським ВУЗом став Сумський державний університет: його стенди вибороли 8 медалей, в тому числі 2 золотих.

Про це йдеться на сайті турніру.

На 5-му місці серед українських ВУЗів розташувалася «Днепровська політехніка». Його студенти взяли 3 медалі: по одній кожного ґатунку. Михайло Княжев взяв «золото» у фристайлі пумсе та «срібло» в «традиційному пумсе» (тхеквондо). А Вікторія Гурєєва стала бронзовою призеркою в кікбоксингу.

На 7-му місці в рейтингу ВУЗів знаходиться Університет ім. Альфреда Нобеля. Золоту та срібну медалі завоювала його студентка Мирослава Коваль – також у тхеквондо. Чемпіонкою вона стала у «традиційному пумсе», а віце-чемпіонкою – в розділі «фрістайл».

Запорізький національний університет посів 11 місце серед українських ВУЗів. Його студентка Еліна Селємєнева стала чемпіонкою в карате (куміте, до 68 кг), а віце-чемпіонкою – Євгенія Жила (+73 кг).

Читайте також: Почесна громадянка Енергодара Людмила Бабак стала дворазовою чемпіонкою Європи з веслування у марафоні;

Скелелази з Нікополя стали призерами молодіжного Кубку Європи; 

Бадмінтоніст Олександр Шмундяк з Дніпра виборов «бронзу» на Європейських Університетських іграх в Польщі;

2022-07-31 19:57:00
true
Відео Дня






Архів Новин