Спорт
Дзюдоїсти з Дніпра вибороли 2 «срібла» на юніорському Кубку Європи в Румунії

Дзюдоїсти з Дніпра вибороли 2 «срібла» на юніорському Кубку Європи в Румунії

В суботу та неділю, 8 й 9 жовтня в Клузі (Румунія) проходив Кубок Європи з дзюдо серед юніорів та юніорок, спортсменів не старше 21 року. Змагалися 125 спортсменів з 22 країн світу. Віце-чемпіонами стали дзюдоїсти з Дніпра: Назар Кулєшов (вагова категорія -73 кг) і Тимур Валєєв (-90 кг).

Про це повідомляє Федерація дзюдо Дніпропетровського регіону.

Назар Кулєшов переміг латвійця Потаповса та португальця Гомеза, а в фіналі поступився румуну Роберту Болдісу. Таким чином Назар піднявся на другу сходинку юніорського Кубку Європи.
Це друга міжнародна нагорода спортсмена в нинішньому році. В липні він також був срібним призером юніорського Кубка Європи в Празі.

Тимур Валєєв виграв у румуна Санду та поляка Богданюка, а в фіналі поступився латвійцю Матвійсу Дуйновсу. В нинішньому сезоні це друга міжнародна медаль Тимура - в липні він завоював золото на юніорському Кубку Європи в Празі.

Обидва медалісти представляють дніпровський спортивний клуб «Тафу-Дзюдо», де тренуються під керівництвом Віталія Харламова й Сергія Плієва.

В Клужі спробувала свої сили ще й дніпрянка Аліса Відєнєєва. Але в першій же сутичці програла оцінку ваза-арі нідерландській дзюдоїстці Свінкельс.

Загалом на юніорському Кубку Європи в Румунії збірна України виборола 1 «золото», 3 «срібла» й 2 «бронзи» та посіла четвертий рядок в медальному заліку команд. Вперед наші пропустили лише найбагаточисельнішу (51 спортсмен) команду Румунії а також Польщу з Італією. Чемпіоном став Нікіта Квятковський, «срібло», окрім дніпрян Кулєшова й Валєєва, дісталось Станіславу Корчемлюку, а бронзові медалі вибороли Ігор Цуркан й Артем Горбань.

Читайте також: 15-річний бадмінтоніст Федір Тюрін з Дніпра виграв турнір в Австрії;

Ярослава Магучіх увійшла в трійку претенденток на звання кращої легкоатлетки-2022;

«Засмучені, адже розраховували на перемогу»: «Дніпро-1» внічію розійшовся з «Вадуцем»;

Юні рок-н-рольщики з Павлограда взяли «бронзу» на Кубку світу в Польщі.

2022-10-10 12:06:00
true
Відео Дня






Архів Новин