Спорт
ФЛАУ визнала Ярославу Магучіх з Дніпра найкращою легкоатлеткою січня в Україні

ФЛАУ визнала Ярославу Магучіх з Дніпра найкращою легкоатлеткою січня в Україні

Стрибунку у висоту Ярославу Магучіх і штовхальника ядра Романа Кокошка визнано найкращими легкоатлеткою і легкоатлетом січня в Україні. Нагадаємо, що голосування традиційно відбувається в трьох категоріях – серед уболівальників, експертів (Рада ФЛАУ) й представників ЗМІ.

Про це повідомляє ФЛАУ.

Ярослава Магучіх почала січень з перемоги на «Меморіалі Олексія Дем’янюка» у Львові з результатом 2.00 м, який на той момент був найкращим у світі. Після цього учениця Тетяни Степанової виграла міжнародні змагання зі стрибків у Коттбусі (1.98 м).

«Січень був дуже багатим на емоції. Я зустріла його вдома, саме тут готувалася два тижні до відкриття сезону. Складно описати словами ті неймовірні відчуття, коли ти знову опиняєшся в рідних стінах, можеш пройти по таких знайомих і близьких тобі вулицях, а головне – обійняти свою сім’ю. Навіть небезпека, в якій українці живуть щодня, не може цього перекреслити.

Першим турніром був наш, український «Меморіал Олексія Дем’янюка», але цього року стрибати було надзвичайно складно. Саме в той день, 14 січня, в Дніпрі ракета влучила в будинок неподалік мого. На щастя, ніхто з моїх рідних не постраждав, проте загинуло дуже багато людей, зокрема, колишній директор СДЮСШОР. Це було невимовно боляче. Звісно, після такого налаштуватися на стрибки було неабияк складно. Перед нами виступали хлопці, й час, який я мала, допоміг зібратися, наскільки це було можливо.

Рада, що подолала у Львові два метри й що в світовому топ-листі сезону майже місяць було зазначене саме українське місто як місце, де був показаний цей результат. Звісно, я прагну стрибати вище й рада, що мені це вдалося саме напередодні оголошення імен найкращих атлетів січня.

Після цього був турнір у Коттбусі. Це було подвійне повернення – моє до міжнародних змагань і самого старту в легкоатлетичний календар, адже через пандемію він не проводився впродовж двох останніх років. Мені подобається там виступати, змагання динамічні, паралельно відбуваються стрибки у висоту серед жінок і стрибки з жердиною серед чоловіків. Приємно, що я перемогла. Як і те, що спроби на 2.03 метри були дуже близькими до успіху», – розповіла Ярослава Магучіх.

Роман Кокошко, який тренується у Володимира Зінченка в Португалії, саме в цій країні й розпочав сезон. Після трьох поспіль перемог, включно з результатом 20.91 м, він виступив на міжнародному турнірі в Іспанії, де виграв з результатом 21.00 м.

Читайте також: Двоє юнаків-бадмінтоністів з Дніпра стали віце-чемпіонами Данії;

Легкоатлет Назар Степанов з Дніпра виграв турнір в Німеччині та оновив юніорський рекорд України;

2023-02-14 10:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин