Спорт
Виграла п'ятий старт поспіль: Ярослава Магучіх з Дніпра перемогла у Франції з новим рекордом сезону

Виграла п'ятий старт поспіль: Ярослава Магучіх з Дніпра перемогла у Франції з новим рекордом сезону

В суботу, 11 лютого, українські стрибунки у висоту виступили на турнірі серії World Athletics Indoor Series Silver Tour у Меці (Франція). На ці змагання заявилися Ярослава Магучіх (лідерка світового сезону), Юлія Левченко та Катерина Табашник. Також претенденткою на перемогу в Меці була нідерландка Бріт Верман, яка уже в 2023 році стрибала на висоту 1,96 м.

Про це повідомляє «Суспільне».

Ярослава вийшла в сектор уперше на висоті 1,87 м і взяла планку з першої спроби. Висоту 1,90 м вона пропустила. Планку на 1,92 м Ярослава не змогла взяти з першої спроби і пропустила. Втім, з першого стрибка їй підкорилася висота 1,94 м.

Планку на 1,96 м Магучіх пропустила, а от Верман - взяла з третьої спроби, повторила свій особистий рекорд у кар'єрі. Переможниця визначилася на наступній висоті: 1,98 м - Ярослава Магучіх підкорила її з першої спроби, а Верман не змогла узагалі.

Уже у статусі переможниці Ярослава Магучіх замовила висоту 2,02 м - і взяла її з другої спроби! Це оновлення найкращого результату сезону у світі.

Після цього українка спробувала взяти 2.07 м, але безуспішно.

Таким чином вона оновила власний найкращий результат сезону у приміщенні, також це рекорд змагань.

Третьою стала Юлія Левченко з результатом 1,92 м. Для неї це повторення рекорду сезону. 1,94 м Левченко не підкорились.

Тож Ярослава Магучіх виграла свій п'ятий поспіль старт у 2023 році та встановила новий найкращий результат сезону у світі. А також оновила рекорд турніру в Меці, який тримався з 2010 року.

Фото: AP

Читайте також: Тхеквондіст Назар Брильов з Кам’янського виграв President Cup 2023 в Туреччині;

2023-02-12 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин