Спорт
Ярослава Магучіх з Дніпра з рекордом виграла іменні змагання олімпійського чемпіона у Норвегії

Ярослава Магучіх з Дніпра з рекордом виграла іменні змагання олімпійського чемпіона у Норвегії

2 лютого в Ульштайнвіку (Норвегія) проходив турнір, на якому виступали лише легкоатлети, яких запросив організатор змагань - олімпійський чемпіон Токіо з бігу на 400 м із бар'єрами Карстен Варгольм. Україну представляли 3 спортсменки – 2 стрибунки в висоту та бігунка Вікторія Ратнікова з Запоріжжя.

Про це повідомляє ТГ-канал «Base of Ukrainian sports».

У секторі стрибків у висоту змагалися лише дві спортсменки: Ярослава Магучіх та 15-річна українка Марина Ковтунова. Втім змагання виявились фактично індивідуальними. Ковтунова завершила їх, ставши другою, на висоті 1,7 м.

Ярослава ж починала з 1,85 м. Зрештою Магучіх перемогла із результатом 1,99 м. Висота 2,03 українці не підкорились. Це новий рекорд змагань, попередній так само належав Магучіх.

«Зараз виступаю, можливо, більше ніж у попередніх роках. Але зараз треба вистрибатися. В мене ще один старт завтра і потім ще 11 та 14 лютого. А далі головний старт сезону — чемпіонат Європи у Стамбулі», - розповіла Федерації легкої атлетики Ярослава. 

Найемоційніший коментар дала Марина Ковтунова — 15-річна висотниця з Маріуполя, яка тренується разом з Ярославою Магучіх під керівництвом Тетяни Степанової. Вона взяла висоту 170, але розраховувала на трохи інший результат: 

«‎Це були найцікавіші змагання. Вийшло так, що я була найменша, хто там був. Стрибки в цілому мені сподобалися, але над розбігом треба багато працювати. Перестрибувала все з першої спроби. А потім все пішло не так, як очікувалося. Вилітала з запасом. Але багато, хто ходив, заважав на секторі — люди з камерами, спортсмени, бігуни, які робили розминки. Це трішки збивало настрій, але в принципі я задоволена. А від змагань взагалі дуже класні враження. Багато, хто підтримував з України. Наступний старт в Мюнхені 12 лютого, тому з Ярославою шляхи розходяться». 

Вікторія Ратнікова з Запоріжжя стала третьою у бігу на 60 м із результатом 7,53 с.

Читайте також: Допоможемо в голосуванні: Хай-дайвер Антоніна Вишиванова з Дніпра претендує на титул «Краща спортсменка Європи»;

2023-02-05 11:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин