Життя
На Дніпропетровщині з 1 листопада заборонили ловити рибу на зимувальних ямах

На Дніпропетровщині з 1 листопада заборонили ловити рибу на зимувальних ямах

Для збереження водних біоресурсів у зимовий період Дніпропетровський рибоохоронний патруль видав наказ «Про заборону лову риби на зимувальних ямах та основних місцях зимівлі у рибогосподарських водних об’єктах області».

Про це повідомляє Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати 5 на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство, – не більше 10 на одну особу.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов, нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок-любителів, рибалок-спортсменів та рибалок-промисловиків дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В разі виявлення порушень, особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами діючого законодавства.

Читайте також: В Вільногірську попрощалися з 62-річним командиром мінометної батареї ЗСУ Олегом Бандурченком, який загинув на Херсонщині;

Суд заарештував нежитлові приміщення в Дніпрі та нафтобазу на Вінничині, власниками яких є громадяни Росії;

2022-10-28 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин