Події
Кримінал
На хабарі викрито начальника управління однієї з міських рад Дніпропетровщини: деталі

На хабарі викрито начальника управління однієї з міських рад Дніпропетровщини: деталі

Служба безпеки ліквідувала злочинну схему в одній з мерій Дніпропетровської області. Очільник управління міськради вимагав хабарі за пролонгацію договорів оренди земельних ділянок, навіть у період воєнного стану.

Встановлено, що у одного з місцевих представників малого бізнесу закінчувався термін дії договорів оренди земель комунальної власності під торгівельні комплекси. Після подачі пакету документів на пролонгацію договорів, очільник управління почав створювати підприємцю штучні перешкоди при переоформленні. В якості компромісу він запропонував дозвіл на продовження терміну дії договорів в обмін за матеріальну винагороду у розмірі більш ніж півмільйона гривень.

Корупційний механізм створений посадовцем працює не вперше – колективні скарги від місцевого бізнесу вже надходили до органів влади та інших правоохоронних органів.

Співробітники СБУ задокументували передачу чиновнику першої частини хабара у розмірі 8 тисяч доларів США на одній з вулиць міста.

Чиновника затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Наразі перевіряється інформація щодо інших учасників корупційного механізму, в тому числі посадовців.

Читайте також:

Запоріжжя планує відшкодовувати 80% вартості придбаних генераторів ОСББ, ЖБК та Управителям багатоквартирних будинків;

Підроблені довідки військово-лікарської комісії: На кордоні з Угорщиною прикордонники затримали ухилянтів з Дніпра та Запоріжжя;

Вісім обстрілів за ніч: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 1 грудня

2022-12-01 21:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин