Кримінал
Намагався підкупити поліцейського за 10 тисяч гривень: У Петриківці судитимуть місцевого жителя

Намагався підкупити поліцейського за 10 тисяч гривень: У Петриківці судитимуть місцевого жителя

За керування транспортним засобом у стані сп’яніння 37-річний чоловік намагався уникнути адміністративної відповідальності за 10 тисяч гривень.

Під час патрулювання території Петриківської селищної ради поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 10 Дніпровського районного управління поліції зупинили автомобіль Chevrolet  Aveo. Під час перевірки транспортного засобу правоохоронці виявили технічну несправність автівки. А також поліцейські помітили, що 37-річний водій автомобіля поводиться підозріло, як з’ясувалося чоловік перебував за кермом з явними ознаками сп’яніння.

На місці події за уникнення адміністративної відповідальності водій запропонував поліцейським хабар. Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, однак чоловік поклав гроші до службового автомобілю патрульного екіпажу.

За керування транспортним засобом у стані сп’яніння стосовно водія поліцейські винесли постанови за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 2 ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

За пропозицію хабаря слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та 9 вересня за погодженням зі Слобожанською окружною прокуратурою повідомили чоловіку про підозру і після проведення необхідних слідчих дій скерували справу до суду. Чоловіку може загрожувати до 4 років позбавлення волі.

Читайте також: В Дніпрі патрульні затримали мешканця Запоріжжя, що пограбував ексзавкафедрою гірничого університету;

В Дніпрі сьогодні змінить графік руху трамвай №19;

2022-09-22 19:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин