Війна в Україні
Життя
Передали генератори, продукти, бензопили: звільнена Високопільська громада отримала гуманітарну допомогу з Дніпропетровщини

Передали генератори, продукти, бензопили: звільнена Високопільська громада отримала гуманітарну допомогу з Дніпропетровщини

Дніпропетровщина передала Високопільській громаді Херсонської області гуманітарну допомогу. У вантажiвках – продукти,  генератори, бензопили. Вантаж зустрічали всі. Люди хоч і змучені сімома місяцями окупації, але готові ставати до відновлення територій.

«Відправили кілька вантажівок з найнеобхiднiшим нашим сусiдам з Високопільської громади. Її росіяни сильно понівечили – зруйнували до 80% осель та інфраструктури. Після звільнення громади від російських окупантів люди повертаються у селища та села. Їм потрібна наша допомога», – зазначив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Ворог тероризував Високопільську громаду сім місяців. Тут 21 населений пункт. Більшість з них пошкоджено. Вони без світла та газу. Генератори, які отримали від Дніпропетровщини, відправлять у знеструмлені села і селища.

«Ми потрохи оговтуємося від жаху, який пережили. Населені пункти у руїнах. Комунальники працюють цілодобово. Відновлюють, але роботи чимало. Що й говорити, з 1800 домоволодінь з газом поки 49. Аби люди могли обігрітися, спилюємо побиті ворогом дерева і роздаємо дрова. Бензопили полегшать та прискорять процес», – каже голова громади Ганна Шостак-Кучмяк.

Гуманітарку від сусідньої області зустрічали всі. Місцеві допомагали розвантажувати продовольство.

«Люди дуже раді цій допомозі і дякують, – ділиться Ганна Шостак-Кучмяк. – На момент звільнення у громаді залишалося трохи більше тисячі місцевих. Це 10% від усього населення. Вже зараз нас майже три тисячі. Ми аграрний район, життя присвятили обробці землі. Люди не можуть без цього, тому повертаються. Повірте, за декілька років ми все відновимо і будемо процвітати».   

Серед переданих продуктів – макарони, олія, цукор, згущене молоко та печиво. У Дніпропетровській ОВА анонсували й нову підтримку для Херсонщини – Кочубеївської та Бериславської громад.

Читайте також:

НЕ вибух у Дніпрі, – Філатов;

Крали квіти з могил військових: В Дніпрі поліцейські затримали двох громадянок ромської національності за наругу над могилами;

Відстав від колони: В Дніпрі патрульні затримали п'яного водія-військового з арсеналом зброї.

2022-12-02 20:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин