Життя
Президент України Зеленський нагородив рятувальніків з Дніпропетровщина та Запоріжжя

Президент України Зеленський нагородив рятувальніків з Дніпропетровщина та Запоріжжя

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, мужність і героїзм, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання завдань в умовах, пов’язаних із ризиком для життя під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричинених збройною агресією Росії, 25 рятувальників з Дніпропетровської області нагородили урядовими та державними відзнаками.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

16 рятувальників Дніпропетровщини нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На жаль, одного з рятувальників - посмертно. Трьох співробітників відзначили медаллю «За врятоване життя» та одного - «За бездоганну службу» ІІІ ступеня.

Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» нагородили 5 рятувальників з Дніпропетровщини.

16 вересня у Маріїнському палаці в Києві за участі Президента України Володимира Зеленського відбулася церемонія нагородження лауреатів акції «Герой-рятувальник року».

«Ми відзначаємо тих, хто врятував життя. Тих, хто робив це професійно, присвятивши себе роботі рятувальника, і тих, хто у надзвичайних обставинах війни проявив найкращі якості: сміливість, рішучість, людяність. Я дякую вам за збережені життя, за те, що ви зробили для наших людей», – зазначив Володимир Зеленський.

Відзначили українців, які проявили мужність, героїзм і самопожертву, рятуючи людські життя в умовах бойових дій під час повномасштабного російського вторгнення. Дипломи лауреатам вручили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

Так, Дипломом лауреата відзначений керівник загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста Запоріжжя Віталій Цибарєв. З перших хвилин повномасштабного вторгнення Віталій разом з працівниками ДСНС супроводжує евакуаційні колони з окупованих Енергодара, Бердянська та Маріуполя. Загалом колона під його керівництвом евакуювала на підконтрольну Україні територію 4585 осіб.

Державною нагородою - Орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено начальника групи підводного розмінування, спеціальних міно-пошукових та водолазних робіт АРЗ СП ГУ ДСНС України у Запорізькій області Святослава Стасюка.

За 12 років служби на рахунку піротехнічної групи Святослава Стасюка тисячі врятованих життів. До початку повномасштабного вторгнення запорізькі піротехніки щорічно знищували понад 3 тис. вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Зараз – щоденно проводять гуманітарне розмінування території Запорізької області, яка всіяна смертельними боєприпасами російської армії. Так, з початку повномасштабного вторгнення росії запорізькі піротехніки знищили вже 3 564 одиниці вибухонебезпечних предметів і набоїв, які становили реальну загрозу цивільному населенню області.

Президент наголосив, що українське суспільство має шанувати рятувальників за те, що вони повертають безпеку, ліквідують наслідки ворожих обстрілів і стихійних лих.

«Такі люди є в кожному місті нашої рідної України, у кожному нашому регіоні. Це працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, це всі, хто залучений до робіт з розмінування, це люди, які проводять евакуацію з районів бойових дій і доправляють важливі речі, гуманітарну допомогу. Це люди, які відновлюють енергопостачання після обстрілів, які захищають українців від наслідків російських ударів – ракетних, артилерійських. Це ті, хто надає психологічну підтримку населенню й дає людське тепло, коли його потребують», – сказав Глава держави.

Читайте також: Замість Володі Дубініна: В Дніпрі перейменували вулицю на честь рятувальників;

Юні рок-н-рольщики з Павлограду виграли Кубок світу в Австрії; 

У Дніпрі майор поліції потрапила у ДТП: є постраждалі;

2022-09-18 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин