Кримінал
Продали квартири померлих за підробленими документами на 3 млн. грн.: В Дніпрі викрили 9 учасників злочинної організації

Продали квартири померлих за підробленими документами на 3 млн. грн.: В Дніпрі викрили 9 учасників злочинної організації

За даними слідства, учасники злочинної групи з червня 2021 до серпня 2022 року реалізовували механізм заволодіння об’єктами нерухомості у Дніпрі. Вони оформляли майно на підставних або неіснуючих осіб за підробленими документами, які виготовляли учасники організації на орендованій квартирі. Після цього нерухомість виставляли на продаж добросовісним покупцям. Гроші, отримані від продажу майна, учасники злочинної групи привласнювали та розподіляли між собою. У такий спосіб вони заволоділи правом власності на 3 квартири померлих громадян та помешканням літньої жінки, за продаж яких отримали 3 млн. грн.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області та Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як встановили поліцейські, організував діяльність угруповання із чітким розподілом ролей мешканець Дніпра. Основна «спеціалізація» - пошук, переоформлення та продаж квартир, власники яких померли, спадкоємці відсутні або не скористалися своїм правом на спадщину. Допомагали організаторові провернути оборудки з нерухомістю 8 спільників.

Відповідно до розподілених організатором ролей, учасники займалися пошуком нерухомості, збором інформації з реєстрів, про власників та законних спадкоємців, виготовленням підроблених правовстановлюючих та інших документів, зокрема внесення даних вигаданої особи до паспортів, перереєстрація нерухомості на таких та підставних осіб, пошук та продаж квартир добросовісним покупцям.

Задокументували злочинні дії учасників злочинної організації оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

25 серпня оперативники та слідчі за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення затримали 8 учасників злочинної організації. На підставі отриманих доказів усім фігурантам повідомили про підозру за кількома статтями кримінального кодексу України:

  • ч. ч. 1, 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації);
  • ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство);
  • ч. 3 ст. 27, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення офіційного документа, який посвідчується нотаріусом, з метою використання його іншою особою, вчинене злочинною організацією).

Крім того, за результатами проведення 30 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 7 автомобілів, майже 3,2 млн. грн. у різній валюті, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України та для виїзду за кордон, комп’ютерну техніку.

Як повідомляє прокуратура, одного з учасників оголосили у розшук. Наразі всім затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Також до суду скерували клопотання щодо накладання арешту на майно підозрюваних для забезпечення його конфіскації.

Слідство триває. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Читайте також: В Павлоградському районі волонтери з собаками пошуково-рятуального загону «Антарєс» шукали зниклу людину, а знайшли снаряд;

Тхеквондісти з Дніпропетровщини та Запорізької області стали призерами чемпіонату Європи серед клубів в Естонії;

В Україні запрацював сайт з вакансіями для медиків;

У Синельниковому пройшла благодійна акція поліції «Готуємося до школи разом».

2022-08-29 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин