Кримінал
Події
Війна в Україні
СБУ викрила ділків з Дніпра, які хотіли продати рашистам запчастини до бойових літаків

СБУ викрила ділків з Дніпра, які хотіли продати рашистам запчастини до бойових літаків

Служба безпеки запобігла продажу до росії партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному із українських підприємств. Мова йде про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, до оборудки причетний дніпропетровський кримінальник, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника. Потім зловмисник передав військову продукцію знайомому підприємцю для «зберігання» і подальшого збуту.

Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування. А згодом, щоб їх реалізувати, - розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті. За інформацією СБУ, опублікованою «рекламою» зацікавились представники воєнно-промислового комплексу рф, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора.

Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучено: 10 авіанасосів; 2 стартер-генератори; 1 тисячу додаткових комплектуючих.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також:

Намагався втекти з України у Словаччину: прикордонники затримали мешканця Дніпропетровщини;

У листопаді енергетики ДТЕК повернули світло у 24 тисячі осель Дніпропетровщини;

Прийшов за самогоном та вчинив розбій: у Павлограді суд виніс вирок обвинуваченому

 

2023-12-04 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин