Кримінал
Події
Війна в Україні
Шпигував за українською ППО: у Дніпрі затримали бойовика-рецидивіста, який та готувався до «евакуації» в Луганськ

Шпигував за українською ППО: у Дніпрі затримали бойовика-рецидивіста, який та готувався до «евакуації» в Луганськ

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі колишнього бойовика терористичної організації «лнр», який працював на фсб. Фігурант намагався виявити пункти базування українських комплексів протиповітряної оборони та відстежував результати ракетних ударів агресора по військових об’єктах.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Встановлено, що за «наведенням» зловмисника ворог обстріляв один із об’єктів обласного центру під час повітряної атаки рф 29 грудня 2023 року.

За проведення розвідувально-підривної діяльності проти України фігурант одержував на банківську картку гроші від загарбників. У разі успішного виконання всіх поставлених завдань, фсб обіцяла своєму інформатору «евакуювати» його на тимчасово окуповану частину території Луганщини. Втім співробітники СБУ не дали зловмиснику втекти від правосуддя і затримали його у власному помешканні.

За даними слідства, затриманим є уродженець Луганської області, який уже мав судимість за участь у незаконних збройних формуваннях так званої «лнр». Ще до початку повномасштабного вторгнення рф він оселився у Дніпрі, а з серпня 2023 року почав співпрацювати з фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили зраднику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років тюрми. 

Читайте також:

Псував майно у стані алкогольного сп’яніння: поліція охорони Кривого Рогу затримала хулігана в магазині;

У Дніпрі дільничні офіцери поліції виявили факт незаконного продажу тютюнових та алкогольних виробів на суму близько 200 тисяч гривень;

2,47 проміле: у Кривому Розі затримали нетверезого водія

2024-01-30 18:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин