Війна в Україні
Події
Кримінал
Соратник екс-депутата Іллі Ківи коригував ракетні удари по Дніпру: він «полював» за локаціями ППО

Соратник екс-депутата Іллі Ківи коригував ракетні удари по Дніпру: він «полював» за локаціями ППО

Служба безпеки України викрила соратника колишнього народного депутата Іллі Ківи, який зараз переховується за кордоном від правосуддя за злочини проти нашої держави. Його поплічник залишився у Дніпрі після початку повномасштабного вторгнення для роботи на Росію. Про це повідомили в СБУ.

«За даними контррозвідки СБУ, зрадником є місцевий бізнесмен у сфері IT, який у 2014 році познайомився з Ківою. Згодом, за пропозицією нардепа-зрадника, підприємець очолив одне з міських громадських об’єднань, яке підконтрольне керівництву забороненої партії ОПЗЖ», - зазначають в СБУ.

Зловмисник збирав та передавав ворогам геолокацію підрозділів протиповітряної оборони, місця розташування та переміщення підрозділів Збройних сил України, а також координати об’єктів критичної інфраструктури.

«У своїх «звітах» він оприлюднював фото- та відеоматеріали, які отримував під час прихованого спостереження за об’єктами. До кожного з них додавав текстові повідомлення з детальним описом прилеглої території і уточнюючими характеристиками. Одержані відомості агресор використовував для здійснення ракетних ударів по місту і планування диверсій», - додають в СБУ.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Він перебуватиме під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Дніпро потрапило до ТОП-5 популярних міст серед абітурієнтів: деталі;

У Києві під час обстрілу РФ загинув правоохоронець з Дніпра;

Судді з Києва та Дніпропетровщини найбільше скаржились на втручання у їх роботу в 2021 році;

2022-10-11 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин