Спорт
Студент-першокурсник з Дніпра Родіон Струзман виграв 1-й етап Кубку світу з ракетомоделювання серед юніорів в Словаччині

Студент-першокурсник з Дніпра Родіон Струзман виграв 1-й етап Кубку світу з ракетомоделювання серед юніорів в Словаччині

Родіон Струзман – вихованець обласного центру науково-технічної творчості. На Кубку світу представив дві моделі планерів, виготовлених власноруч. Через війну вдома він не зміг випробувати моделі на аеродромі. Тому на тренування мав лише півдня, коли приїхав на змагання до Словаччини.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОВА.

Планери, які представив на змаганнях Родіон, мають ракетні прискорювачі. Розмахом крил – 55 см. Здатні злітати на висоту 150 м і планувати у повітрі до 3 хвилин, долаючи відстань до 6 км. Тож під час змагань доводиться чимало бігати, аби знайти і забрати планер, каже Родіон. Конструкції майбутніх моделей допоміг розробити тренер Ігор Волканов.

«Крила та хвости моделей зробили із бальси. Ця деревина має унікальні властивості. Легка і водночас міцна. Її замовляли у Південній Америці. Такий матеріал використовував, наприклад, мандрівник Тур Хеєрдал у виготовленні плота», – сказав Ігор Волканов.

Перший етап Кубку проходив у 3 тури. Родіон долучився до класу змагань, на яких враховувалася тривалість польоту моделі. Його найкращий результат – 171 секунда. Каже, не вистачило 2 секунд для «срібла» серед дорослих.

Родіон переміг серед юніорів, а серед дорослих посів III місце.

«Аби виграти у змаганнях, слід добре розумітися на погодних умовах. Важливо «спіймати» у повітрі «теплові пузирі», які закручують модель у потоках. Тоді вона летить довше», – розповів Родіон Струзман.

Загалом у Кубку світу змагалися 26 спортсменів із різних країн. Зараз у Чехії триває 2-й етап, а 3-й проходитиме у Болгарії.

Читайте також: Світлана Богуславська та Анна Шеремет з Дніпропетровщини стали призерками чемпіонату світу з паравеслування в Чехії;

2022-09-27 11:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин