Кримінал
Події
Війна в Україні
Троє жінок організували схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон: слідчі Дніпра направили справу до суду

Троє жінок організували схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон: слідчі Дніпра направили справу до суду

Троє жінок віком 27, 36 та 45 років налагодили виготовлення підробленої медичної документації про визнання чоловіків обмежено придатними до військової служби за станом здоров’я для уникнення призову. Свої послуги вони оцінили у 2 тисячі доларів.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Зловмисниці здійснювали повний супровід у проходженні фіктивної військово-лікарської комісії та отримання пакету відповідних документів. За виготовлення «медичної» документації жінки наперед просили 1000 $, а щоб отримати вже готові документи замовник мав сплатити ще 1000$. Отримані довідки про обмежену придатність до військової служби ухилянти могли використовувати для виїзду за кордон.

На підставі зібраних доказів трьом фігуранткам слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Також одній з жінок повідомлено про підозру за ч. 1,4 ст. 358 Кримінального кодексу України. 18 січня 2024 року поліцейські спрямували справу на розгляд до суду.

Читайте також:

Забезпечували наркотиками майже всі регіони України: судитимуть 38 учасників криворізького наркосиндикату «Двадцятівські»;

У Дніпрі 6-річний хлопчик отруївся наркотиками: деталі;

Поліцейські Дніпра викрили шахрайку, яка ошукала чоловіка на 230 тисяч гривень

2024-01-19 11:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин