Спорт
Українська команда стронгменів на чолі з Віталієм Герасимовим з Дніпра виборола «срібло» у чемпіонаті на звання найсильнішої нації світу

Українська команда стронгменів на чолі з Віталієм Герасимовим з Дніпра виборола «срібло» у чемпіонаті на звання найсильнішої нації світу

В Ландсгуті (Німеччина) відбувся чемпіонаті світу на звання найсильнішої нації світу «World's Strongest Nation U105 2022». Українська команда стронгменів, яку очолював офіцер Повітряних Сил ЗСУ Віталій Герасимов (Дніпро) виборола срібні медалі.

Про це повідомляє Повітряне командування «Схід»

Наші богатирі поступилися 0,5 бала спортсменам з Чехії.

«Чемпіонат проводився у рамках ваги до 105 кг за міжнародним стандартом.

Першою вправою було визначено «Арм овер арм» - тяга вантажівки за канат руками по 2 чоловіка з урахуванням сумарного результату. Другою стала естафета «оверхед»: троє з команди піднімали ваги над головою - колода, гантеля, аксель. Після естафети троє спортсменів виконували «Прогулянку фермера» з валізами по 135 кг - це вправа на дальність. Четвертою вправою була «Тяга», коли спортсмени піднімають штангу 290, аксель 320, авто 350 кілограмів. Після цього ще одна естафета - три снаряди треба було найшвидше віднести і покласти на платформу. Далі три спортсмени з команди мали 3 хвилини піднімати кеги 100 кг над головою на максимальну кількість разів. І завершальною вправою було перекидання кулі вагою 160 кг через планку на максимальну кількість разів за 180 секунд.

Після 6 вправ ми були лідерами. Збірна Чехії програвала нам 0.5 бали. У одного з наших спортсменів трапилась судома під час підйому кулі. Ми допрацьовували вдвох. 13/15 на користь Чехії в останній вправі і ми упустили дорогоцінну перемогу, поступившись 0.5 балами. Тому вийшло лише друге місце», - розповів капітан команди Віталій Герасимов.

III місце посіла команда Польщі.

Читайте також: 15-річний Федір Тюрін з Дніпра завоював «бронзу» на турнірі з бадмінтону в Данії;

Тягни за ЗСУ! В Дніпрі спортсмен-екстремал встановив рекорд Гіннеса та України;

Шпажисти з Дніпра завоювали на чемпіонаті України «золото» та командну «бронзу»;

Анастасія Черноколенко з Кам’янського стала бронзової призеркою чемпіоната Європи з боксу в Чорногорії.

2022-10-26 10:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин