Війна в Україні
Кримінал
Умовний строк та конфіскований телефон: В Дніпрі осудили чоловіка, який за гроші інформував, де знаходиться ППО

Умовний строк та конфіскований телефон: В Дніпрі осудили чоловіка, який за гроші інформував, де знаходиться ППО

За версією слідства, обвинувачений 30 серпня 2017 року, 12 лютого 2019 року, 26 та 28 лютого, 7 березня 2022 року зі свого мобільного у «Skype» за гроші спілкувався та передавав інформацію щодо обороноздатності України, місць розташування блокпостів, підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки, знаходження систем протиповітряної оборони. Підтверджувальні фото та геолокацію обвинувачений передавав особі, яка записана у телефонній книзі мобільного як «NewsFront».

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 26 серпня.

Також до 18 березня за невстановлених обставин обвинувачений придбав без дозволу бойові припаси — корпус ручної гранати та запал до неї. Ці речі він приніс додому і 18 березня під час обшуку у будинку їх виявили та вилучили.

Чоловік з 18 березня утримувався під вартою в ДУ «Дніпровська УВП № 4. У кінці липня він уклав із прокурором угоду про визнання винуватості.

В Слобожанському Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області визнав місцевого жителя винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та в носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без дозволу.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив 5 років позбавлення волі, звільнивши чоловіка від відбування покарання з трирічним іспитовим строком. Телефон «Samsung» А12 конфіскують в дохід держави.

Читайте також: Восьма смерть в області: В Синельниковському районі Дніпропетровщини загинув через касетний боеприпас 17-річний хлопець;

Масштаби допомоги ВСУ від Загіда Краснова збільшаться;

2022-09-01 09:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин