Кримінал
Залучили до справи податківців: Нацполіція затримала шахраїв з Дніпра, які ошукали аграріїв майже на 100 млн. грн.

Залучили до справи податківців: Нацполіція затримала шахраїв з Дніпра, які ошукали аграріїв майже на 100 млн. грн.

Організував незаконну схему 51-річний мешканець Дніпра, залучивши своїх родичів, знайомих та представників фіскальних органів, які надавали інформацію про сільгосппідприємства. Зловмисники пропонували фермерам до продажу зернові та олійні культури, а після оплати продукції переставали виходити на зв'язок.

Про це повідомляють ДСР та Офіс генерального прокурора України.

Викрили шахрайську схему та встановили її учасників оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції спільно з Центральним апаратом ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Організував злочинну діяльність 51-річний житель Дніпра, який залучив до протиправної діяльності ряд місцевих жителів – знайомих та рідних. Крім того, залучив працівників фіскальних органів, які надавали необхідну інформацію про «клієнтів».

Зловмисники, представляючись керівниками різних комерційних структур, пропонували до продажу зернові та олійні культури. Компанії надсилали на заздалегідь створений фігурантами банківський рахунок кошти, але товар так і не отримували. Отримані в такий спосіб гроші учасники злочинної організації розподіляли між усіма учасниками в залежності від ролей та участі. Деякі зі зловмисників легалізували кошти шляхом придбання елітних авто.

В ході слідства правоохоронці встановили причетність фігурантів до заволодіння коштами компаній на суму майже 100 млн. грн.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків, у тому числі у Дніпропетровському управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

16 лютого правоохоронці затримали чотирьох осіб. На підставі зібраних доказів організатору та 6 учасникам злочинної організації шахраїв повідомили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Після проведення ряду процесуальних дій ухвалюватиметься рішення про повідомлення про підозру працівникам фіскальних органів. Слідство триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР та УСР НП у Львівській області.

Читайте також: В Дніпрі патрульні затримали зухвалого чоловіка, який порізав жінці ногу склом та напав на інспектора поліції;

Через паління загинуло троє: У Запоріжжі поліція розслідує обставини двох пожеж;

Неприступні кіпріоти: СК «Дніпро-1» з мінімальним рахунком поступився АЕК;

З російського полону звільнили 100 воїнів ЗСУ та першого заступника мера Енергодара Івана Самойдюка.

2023-02-17 13:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин