Енциклопедія медицини
Життя
Де на Дніпропетровщині лікуватися онкохворим

Де на Дніпропетровщині лікуватися онкохворим

Ми неодноразово публікували статистичні дані, згідно з якими Дніпропетровщина – «лідер» за багатьма захворюваннями: туберкульоз, серцево-судинні хвороби, онкологічні захворювання (на жаль, кількість хворих на рак зросла в 35 разів за 10 років). І завжди постає питання, де можна отримати якісне та безкоштовне лікування.

Дніпропетровський обласний клінічний онкологічний диспансер (ДОКОД) спеціалізується на лікуванні раку. Тут виконують надскладні хірургічні втручання. В диспансері проходять лікування близько 10 тисяч хворих на рік.

ДОКОД – це 5 відділень хірургічної допомоги, відділення хіміотерапії та відділення променевої терапії. Приоритетним завданням закладу є не лише хірургічна допомога, а й повна реабілітація – повернення пацієнта до звичайного життя після лікування.

Послуги в закладі надаються у рамках контрактування із Національною службою здоровʼя, і будь-який мешканець Дніпропетровщини і України, у кого є декларація з сімейним лікарем, за електроннимм спрямуванням може отримати діагностичну та медичну допомогу абсолютно безкоштовно.

Детальніше про діагностику, види хірургічних втручань та роботу онкологічного диспансеру розповідає в нашому сюжеті лікар-хірург-онколог, медичний директор КП «ДОКОД» ДОР» зі стаціонарної допомоги Віктор Ханов.

 

Слідкуйте за своїм здоровʼям та не забувайте відвідувати лікаря!

Читайте також: 

Дніпропетровщина – лідер за смертністю від серцево-судинних захворювань через низьку інформованість населення;

В Дніпропетровській області найвищий рівень смертності від серцево-судинних хвороб серед людей віком 30-69 років;

Дніпропетровщина бʼє на сполох: кількість хворих на туберкульоз найвища в Україні.

2023-04-13 17:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин