Війна в Україні
Життя
Дніпропетровщину відвідав Президент Чехії Петр Павел

Дніпропетровщину відвідав Президент Чехії Петр Павел

Дніпропетровщина та Чехія розвиватимуть партнерство. Акцент – на відбудові регіону та гуманітарній сфері. А ще – на енергетиці, освіті та медицині. Про це йшлося під час зустрічі чеської делегації на чолі з Президентом Петром Павелом та керівництва області. Зокрема, країна-партнер виготовить для області медичний автобус – «реанімаційне відділення» на колесах. 

«Вже зараз готуємося до відновлення того, що розбив ворог. Щось робимо власними силами. Підтримують нас й міжнародні партнери. Чехія взяла шефство над областю. Тобто допомагатиме з відбудовою. Звернув їхню увагу, що найперше маємо відновити навчальні заклади. А ще подбати про реабілітацію наших військових», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Президент Чеської Республіки Петр Павел наголосив, що країна відкрита до співпраці та пропозицій.

«У Дніпропетровській області ми будемо концентруватися на відбудові і гуманітарній сфері. І ще один напрямок – медична сфера, – зазначив Петр Павел. – Також акцентуємо на енергосфері і на освіті».

Надзвичайний і повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула та директор Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко підписали Угоду про передачу автобуса швидкої допомоги.

«Це «реанімаційне відділення» на колесах для транспортування 12 тяжких пацієнтів. Укомплектований дефібриляторами, апаратами штучної вентиляції легень, моніторами пацієнта, слідкуючою апаратурою, киснем», – розповів Радій Шевченко.

Він додав, що за планом область має отримати автобус вже восени.

Читайте також: 

Дніпропетровщина – лідер за смертністю від серцево-судинних захворювань через низьку інформованість населення;

В Дніпропетровській області найвищий рівень смертності від серцево-судинних хвороб серед людей віком 30-69 років;

Дніпропетровщина бʼє на сполох: кількість хворих на туберкульоз найвища в Україні.

2023-04-29 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин